Brocock Aimx Concept .177 Deel 2

 

In het vorige deel heb ik de eerste indruk proberen weer te geven, in dit deel van het Brocock/sidewinder topic gaan we de Brocock Concept eens van dichtbij bekijken en het houtwerk er afhalen om te zien wat er onder zit.

De kolf zit met één inbus bout vast aan de actie, deze zit voor de trekkerbeugel, als de bout er uit is laat de buks zich gemakkelijk uit de kolf halen.

Het houtwerk aan de buitenkant ziet er keurig uit, glad afgewerkt uiteraard vrij van krassen en butsen. In tegenstelling tot het vorige model Concept heeft deze een iets langer voorhout en geen verstelbare buttplate meer.

Het uitgefreesde deel van de kolf waar de druk buis en de trekker groep invallen voelt ruwer aan dan de buitenkant maar is wel afgewerkt, geen scherpe randjes of splintertjes.

Omdat we deze Brocock als clubwapen gaan gebruiken en dus ook in weer en wind gaan schieten maak ik de binnenkant glad met een polijstpapiertje of staalwolBrocock11.jpg en smeer het in met kolfolie zodat vocht er minder snel intrekt.

In het voorhout onder de druk buis zit een “approved by” sticker, een teken dat de fabrikant kwaliteit serieus neemt!

De trekker groep ziet er simpel maar robuust uit er zitten zo te zien geen “glijdende” delen in zoals bij  mijn AA classic.
De trekkerdruk kan ingesteld worden door een veertje middels een inbusje aan de achterzijde van de trekkergroep meer of minder spanning te geven en de “weg” van de trekker naar het schot toe kan langer en korter gemaakt worden met een inbusje aan de voorkant van de trekker.

Ook is het mogelijk de trekker iets naar links of rechts te draaien en te borgen met een moertje, dat is wel handig in combinatie met de ambi kolf.

In het volgende deel gaan we de Brocock nog wat verder demonteren en zien we meer van het trekker mechanisme en de hamer.

Nu de kolf er toch af is maken we de buks goed schoon en zetten het in een goede wapen olie, ik heb in dit geval Breakfree gebruikt.

De Hawke Sidewinder Tactical is al vaker gereviewd en ik zal er niet veel nieuws meer over kunnen vertellen, we hebben gekozen voor de 6,5×20 variant omdat deze een grotere uittredepupil heeft en de vergroting van max. 20 keer ruim voldoende is voor HFT.
De Sidewinder is zo veelzijdig dat hij ook goed voor de 100 meter gebruikt kan worden, wel handig met een 100 meter baan bij FT Schalkhaar.

We nemen natuurlijk wel onze gebruikerservaringen mee in de review.

Wordt vervolgd……………………. René

Wat meer foto’s in hoge resolutie.