Wedstrijd verslag 23 maart 2013

Beste Schutters,

De kop van het seizoen is er voor ons af, de eerste wedstrijd van dit jaar bij FT-Schalkhaar zit er weer op.

In 2 dagen tijd is er door veel mensen weer veel energie gestoken in het bouwen van een aantrekkelijk parcours, dit lag er dan ook weer keurig en uitdagend bij. Bedankt hiervoor!

We hebben ook al ruim op tijd mooi droog weer besteld, dit werd ook keurig op tijd afgeleverd, droog met een niet al te intens zonnetje want daardoor wordt je alleen maar verblind met (H)FT.
We waren alleen vergeten op het bestelformulier de temperatuur en de windkracht in te vullen, met een minus 1 graad en een straffe oostenwind van kracht 5/6 was het met een gevoelstemperatuur van -/- 8 graden gewoon koud.23-maart001.jpg

’s Ochtends bij aankomst bleek ons blikken tuinhuisje met inhoud richting het bos gewaaid te zijn, een serieus windje dus waar rekening mee gehouden moest worden.

De wind was de rode draad die door de hele dag liep, de scores waren minder, iedereen had het koud, kussens, matjes en petten waaiden het veld op. Maar ook de touwtjes waaiden om de doelen of in de takken en soms gingen de doelen om met kist en al.

Waar de wind geen grip op kreeg was de stemming en het goede humeur van de deelnemers, ondanks de Siberische omstandigheden was de sfeer uitstekend.
Het scheelt natuurlijk wel als je weet dat er na afloop een warme chocomel of een broodje hamburger op je staat te wachten met liefde bereid door ons catering team. Hulde!
Ondanks dat de scores minder waren heeft deze wedstrijd toch ook een positieve kant, ik denk dat veel schutters vandaag veel geleerd hebben en veel ervaring met wind hebben opgedaan.

Alle winnaars van harte proficiat, dat Mirjam alle mannen achter zich heeft gelaten is niet zo bijzonder, bij ons thuis is al jaren bekend dat vrouwen beter kunnen schieten dan mannen :biggrin:

Naast deelnemers hebben we vandaag ook veel belangstellenden mogen verwelkomen uit de regio maar ook van ver daar buiten, allemaal mensen met interesse in de (lucht) schietsport en (H)FT in het bijzonder.
De mensen die ik gesproken heb waren allemaal onder de indruk van de prestaties, de gemoedelijke sfeer en het enthousiasme van de deelnemers, een aantal komt nog eens terug met hun eigen buks.

We hebben dus met elkaar onze sport weer goed gepromoot, een opsteker voor de (H)FT sport!

Het deed me ook goed een paar nieuwe gezichten te zien, dat is een teken dat de (H)FT sport groeit, één van de nieuwelingen ging er zelfs vandoor met de eerste prijs in de HFT recoil klasse, goed gedaan!

Kortom, het was weer een geslaagde dag met ook een paar leermomentjes voor de organisatie maar vooral blije gezichten van deelnemers en daar doen we het uiteindelijk voor.

Deelnemers en vrijwilligers hartelijk dank voor deze geweldige dag en tot ziens in Schalkhaar of op een andere wedstrijd.

Groeten,

René Mulder

Foto’s van de opbouw en wedstrijd kan je hier vinden. Een filmpje tijdens de opbouw vind je hier.