Brocock Aimx Concept .177 Verenigingswapen

De Brocock Aimx Concept cal. .177, 15,6 joules, een eerste indruk………………….

Omdat ik zelf naar Emmen moest voor het nodige schietgeweld heeft een clubBrocock in actiegenoot van FT Schalkhaar De Brocock opgehaald bij PP-Schietsport om hem in Schalkhaar alvast te showen aan de andere leden. Vandaag de nieuwe aanwinst meegenomen naar “Ons genoegen” om het eens rustig te bekijken.

De verpakking is deugdelijk en degelijk, een stevige kartonnen doos met daarin de buks omwikkeld door ruim voldoende bubblefolie. wellicht is buffertje van karton of piepschuim aan de loop zijde een verbetering bij transport per post.
Als je de buks uit de doos haalt valt direct de gravure van de merknaam op zowel links als rechts boven de trekkerbeugel, op de onderkant van de greep staat ook nog een logo. De buks zit goed in het conserveervet dat is wel prettig als hij wat langer onderweg is of in een stoffig magazijn staat hierdoor lijkt de blauwing wel wat dof, maar dit conserveervet halen we er snel af en zetten de buks in een goede wapenolie.
Voorop de loop zit draad om een demper op te schroeven, dit is keurig afgedekt door een draadbeschermer.

De trekkerbeugel is van aluminium of een legering en het lijkt of het gestraald en gezwart is, het heeft een andere uitstraling dan de rest van het metaal maar het is wel netjes afgewerkt.
Brocock06.jpgEr zit een mooi stukje hout onder de actie wat goed is afgewerkt en waar geen beschadigingen op zitten. De checkering op de handgreep en het voorhout zijn prettig ruw en goed vast te houden.
De Concept oogt een beetje kort en klein maar als je het schoudert voelt het toch goed, de ambi kolf en duimrust zijn voor mij als linkse schutter ook prettig en in combinatie met een gewicht van 2,5 Kg. is dit voor ons de ideale clubbuks, ook goed te hanteren door beginners.

Maar schijn bedriegt, de Concept is nauwelijks korter dan mijn s400 classic.
In de doos zit naast de handleiding ook een vulnippel (foster female) en een hamerveer, waarschijnlijk voor high power, ik zal dit nog even navragen.
In het volgende bericht pakken we de schroevendraaier en de inbussleutel er eens bij en gaan we de Brocock Concept eens wat beter bekijken.

René

Meer foto’s vindt je hier