Mijn eerste wedstrijd

Sinds een aantal weken schiet ik redelijk fanatiek mee met het HFT gebeuren. Omdat ik geen goede buks heb schiet ik met het verenigingswapen de Brocock Concept.

Op een trainingsavond riep ik dat het eigenlijk best goed ging. De reactie van René: “heb je zondag wat te doen? Ga anders mee naar de Hel van Helmond”. Ik dacht ach ja waarom ook niet. Dus zo gezegd zo gedaan op naar Helmond.

Hier aangekomen begon het hard te hagelen dus als eerste maar ingeschreven. Daarna de de Brocock gevuld en begonnen met inschieten. Het inschieten gebeurt op kaarten die op houten palen op verschillende afstanden in het veld staan. Op deze inschiet kaarten kan je mooi zien wat de wind met de kogel doet en wat je moet doen met je om dit te corrigeren.

Daarna werden de groepjes ingedeeld en op welke lane je moest beginnen om het allemaal  vloeiend te laten verlopen.

Omdat het voor mij de eerste keer was dat ik mee deed aan een HFT wedstrijd werd ik ingedeeld in een groepje met ervaren schutters.

Zij konden mij dan ook een begeleiden en mijn vragen kon ik ook kwijt 🙂 . Nu is het  zo dat er bij een lane voorgeschreven houdingen kunnen zijn zoals staan of knielend. Ik heb hoofdzakelijk getraind op liggend dus het was weer even wennen maar dit ging me toch redelijk af. Aan het eind van de dag werden de scores opgeteld en kwam ik uit op 60 punten.

Mijn groepsgenoten vonden dit een goede score voor iemand die een eerste wedstrijd schoot. Dus het doel wat ik mij gesteld had om niet als laatste te eindigen is volbracht 🙂

Het was een zeer geslaagde dag en zeker voor herhaling vatbaar!

Nick

Hier nog enkele foto’s gemaakt door René van de Hel