Air Arms International Challenge Cup 2018

Air Arms International Challenge Cup 2018

Bestaat het dat iets wat te mooi lijkt om waar te zijn dat het toch waar is? Jazeker! De Air Arms International Challenge Cup 2018!

Bijna een jaar geleden kwam de vraag bij Team Schalkhaar binnen of wij de Air Arms International Challenge Cup wilden gaan organiseren. Na jaren van beloften van Britse schutters om naar Nederland te komen, moest het er maar echt een keer van komen en het zou mooi zijn om een speciaal evenement hiervoor te organiseren. Er was al flinke lobby gedaan in de UK en Air Arms wilde hun naam wel aan het evenement verbinden. Na aanvankelijk toch wat sceptische gedachten hierbij, bleek na overleg met de Britten dat er toch zo’n 30 tot 40 schutters echt wel naar Nederland wilde komen. Hiermee werd de Air Arms International Challenge Cup een feit en de data van 6 en 7 juli 2018 werden in steen in de agenda gezet.

Toezeggingen hebben is een, maar groot evenement organiseren is twee. Omdat dit toch wel weer een maatje groter was dan wat we normaal organiseren is er veel tijd door Team Schalkhaar ingestopt om alles rond te krijgen. De website moest aangepast worden voor de inschrijvingen en naast de wedstrijd was het hele gebeuren rondom de wedstrijd een grotere zorg geworden. Er zou gekampeerd worden, daarvoor heb je douchegelegenheid nodig. Met zoveel deelnemers heb je meer toiletten nodig. En hoe ga je iedereen die dorst en honger heeft verzorgen? Maar voor elk probleem bestaat altijd een oplossing, douchewagens en toiletwagen zijn te huur, koelwagen voor de koele dranken en een snackcar voor het eten. En dan ook nog eens een goede barbecue op vrijdagavond, alles werd tot in de puntjes georganiseerd om zo de Britten te imponeren.

En dan de wedstrijden zelf. FT Schalkhaar heeft een naam hoog te houden wat dat betreft en zeker met de Nachtwedstrijd. Op vrijdagavond 6 juli werd de Nachtwedstrijd door 50 deelnemers uit Nederland en de UK verschoten en de Britten waren volledig overrompelt door de baan. Niet alleen het gewone parcours maar vooral de special targets van Ron maakten veel indruk op ze en dit hadden ze nog nooit meegemaakt! Waarom hebben we dat zelf niet vroegen ze zich af. En dat terwijl we ons nog een beetje ingehouden hadden met de aankleding, we kunnen nog veel meer. In de kleine uurtjes kwam daarom iedereen met een dikke glimlach van de baan af, de barbecue werd nog een keer aangestoken en met een biertje werd de nacht beklonken.

Zaterdag 7 juli, het hoogtepunt van het evenement. 90 deelnemers uit Groot Brittannië, Nederland, België en Tsjechië streden om de prijzen. Het weer speelde dit weekend een belangrijke rol voor het evenement, heerlijke temperaturen, maar ook een mooie wind om de banen uitdagend te maken. Sven had een pracht parcours ontworpen welke door velen als WK waardig werd bestempeld. De baan was uitdagend en velen waar diep onder de indruk van wat er was neergezet. Ondanks dat de wedstrijden door Nederlanders werden gewonnen gingen de Britten er met de Brexit trofee er van door.

Het was een geweldig evenement met een geweldige sfeer en veel gemoedelijkheid. Oude vriendschappen werden weer warm gehouden en nieuwe vriendschappen zijn er gesloten. Velen hebben gevraagd of we dit volgend jaar weer willen gaan doen, wie weet! Een evenement om op terug te kijken! Het bestaat, iets kan waar zijn, ook als het te mooi lijkt om waar te zijn!

De uitslagen vindt je hier en hier, voor de foto’s klik je hier.

Team Schalkhaar

Nog meer foto’s!

En nog meer!