Welkom bij FT Schalkhaar

FT Schalkhaar is een groep enthousiaste vrienden die sinds 2012 de mogelijkheid biedt om Field target en Hunter field target te schieten in Schalkhaar.

Field Target (FT) en Hunter field target (HFT) zijn twee schietsport disciplines die in de buitenlucht beoefend worden. Er wordt hierbij geschoten met relatief lichte luchtbuksen (max 16,3 Joule, 4,5 mm/kaliber .177) op stalen klapdoeltjes die op afstanden van 7 tot 50 meter staan. Doordat de kogeltjes (pellets) snel hoogte verliezen, moet de schutter de afstand tot het doeltje goed inschatten en rekening houden met wind, om het doel om te schieten en zo punten te scoren.

Deze vorm van schietsport is groeiende in Nederland met reeds enkele honderden actieve schutters, en samen met de andere groepen worden er bijna wekelijks wedstrijden door het hele land georganiseerd. Ook gaan er afvaardigingen vanuit de Nederlandse FT en HFT schutters naar het EK en WK, en krijgen we regelmatig bezoek van schutters uit Duitsland, België, Tsjechië en het Verenigd Koninkrijk.

We hebben de beschikking over een weiland van ongeveer 70 x 150m. Bij wedstrijden mogen we gebruikmaken van een aangrenzend bosperceel, wat FT Schalkhaar tot een unieke locatie maakt in Nederland.

Naast FT en HFT is het ook mogelijk om met luchtgeweren tot 100m te schieten. Het maximale vermogen hierbij is 50 Joule.

Zoals met alle vormen van schietsport, gaat veiligheid voor alles. Daarom krijgt iedereen die voor het eerste keer bij ons komt schieten een uitleg over de veiligheidsregels en worden ze hierin de eerste keren extra begeleid. Om te voorkomen dat er lood in de natuur terecht komt, wordt door middel van kratten en vangdoeken het lood opgevangen en verantwoord afgevoerd.

Mocht je nieuwsgierig geworden zijn, nodigen we je graag uit om een keer te komen kijken. Meld je van te voren even aan, zodat we ervoor kunnen zorgen dat je goed begeleid zult worden. We hebben enkele luchtbuksen beschikbaar voor mensen die zelf geen luchtgeweer hebben.

Enthousiast, meer weten of wil jij langskomen op een van onze trainingen, laat het ons weten!

Team FTSchalkhaar