Te Gast In Schalkhaar

Na een oproep voor een spoedcursus HFT op Luchtbuks.net was ik voor vandaag uitgenodigd in Schalkhaar.

Vanuit het Limburgse land vanmorgen samen met mijn vrouw richting noorden vertrokken. Na 125 km kwamen we aan op het terrein van FT-Schalkhaar waar we vriendelijk onthaald werden en we in de kantine, onder het genot van een kopje koffie, uitleg kregen over de veiligheidsregels. Na de uitleg arriveerde Jo (Josan) waar ik de afgelopen week meerdere malen contact mee heb gehad over deze dag en mijn buks (hw97k).
Jo heeft mijn buks helemaal nagekeken en afgesteld voordat we aan het schieten gingen. Ik heb al heel wat luchtbuks ervaring, maar dat is heel wat anders dan HFT-schieten. Nadat we de buks ingeschoten hadden kreeg ik de aanwijzingen voor het liggend, knielend en staand schieten. Nou dat viel nog niet mee. Dat het niet aan de buks ligt hebben Jo en Michiel mij laten zien en kan me concentreren op de eindige afwijking en dat ben ik zelf.
In de pauze werden we verwent met een broodje hamburger of iets anders wat voor de pauze werd opgenomen. Wat een verwennerij.

Heren en dame van FT-Schalkhaar. Hartstikke bedankt voor de goede zorgen en gastvrijheid. Ik kan jullie club alleen maar aanbevelen voor mensen die zich willen oriënteren in het (H)FT schieten. En Jo nogmaals dank voor de spoedcursus HFT schieten en het nakijken van mijn buks.

Jullie zien mij zeker terug.
Groeten uit het Limburgse land, Sraar.