Politieacademie te gast bij FT-Schalkhaar

Woensdag 27 mei was de personeelsvereniging van de Politieacademie te gast bij FT-Schalkhaar om een en ander te leren over Hunter Field Target. Na wat koffie, cake en theorie over de HFT-sport, luchtdrukwapens, pellets, richten, afstand schatten en veiligheid gingen de deelnemers zelf de baan op om de nieuw verworven kennis in de praktijk te brengen.

20150527_201937

Het weer zat erg mee. Een heldere voorjaarsavond, met aangename temperatuur, heel weinig wind en een praktisch droog veld. Er waren 4 lanes met elk 2 doeltjes neergezet en er kon op verschillende afstanden op verschillende hitzone groottes geschoten worden.

Ook voor een variatie aan luchtdrukwapens was gezorgd. Zo waren er verschillende persluchtgeweren en verschillende veerbuksen beschikbaar om uit te proberen. Een groot deel van de aanwezigen had wel enige ervaring met het bekende knikloopje met keep-korrel, maar dan is het gewicht van een HW97 of TX200 met kijker erop toch wel even wat anders.

20150527_201905
Dan schiet zo’n persluchtgeweer toch wel erg makkelijk. Door de afwezigheid van wind waren de meeste deelnemers na wat aanwijzingen goed in staat om een en ander om te schieten en werd het belang van goed afstand schatten wel duidelijk. Zo rond 22.00 begon het aardig te schemeren en werd besloten de baan op te ruimen en nog wat te drinken ter afsluiting.

 

Er waren vel enthousiaste reactie en de 20150527_205204personeelsvereniging en FT-Schalkhaar kijken terug op een leuke, informatieve avond. Voor herhaling vatbaar dus.