Nachtwedstrijd – 12 november 2022

Medeschutters en vrienden,

Op 12 november was het weer zover. Het onovertroffen en unieke evenement werd weer gehouden in de omgeving van Schalkhaar. De HFT-only Nightshoot 2022 bij FT-Schalkhaar.

Deze keer werd de nachtwedstrijd gehouden op zaterdag en kon de opbouw ook op zaterdag plaatsvinden. Rond 10:00 uur werd met de voorbereiding gestart door eerst koffie te zetten voor de vrijwilligers die met de opbouw hebben geholpen.

Gedurende de morgen is het parcours uitgezet en ‘s middag zijn de doeltjes met de special effects op scherp gezet. De opkomst was helaas niet zo groot, maar dat mocht de pret niet drukken. Na het inschrijven van de schutters kon de briefing gehouden worden zodat rond 20:00 uur de wedstrijd kon beginnen.

De bedoeling van de nachtwedstrijd is om de doeltjes in de duisternis zelf aan te lichten met een sterke zaklamp en ze vervolgens om te schieten met een luchtbuks. De gein is natuurlijk dat er ook doeltjes zijn die je beslist niet mag aanlichten omdat er “alternatieve” verlichting is gebruikt om het doeltje zichtbaar te maken. Afstanden van de doeltjes liggen tussen de 8 en 50 meter en er wordt volgens de HFT-regels geschoten.

Door gebruik te maken van verschillende kleuren licht wordt het afstand schatten lastig zodat raak schieten moeilijk wordt. Er zijn ook doeltjes met licht- en geluidseffecten gebouwd wat deze Nightshoot echt uniek in zijn soort maakt. Een gedeelte van het parcoeurs was opgebouwd met glow-in-the-dark doeltjes en enkele nepdoeltjes. Een dergelijke opstelling geeft in het bos een heel aparte sfeer waarbij menigeen op een nepdoeltje geschoten heeft.

Nadat iedereen op de verschillende lanes hun schoten op de doeltjes hadden afgevuurd, was het rond 23:00 uur gedaan met de pret. Samen met de schutters is alles opgeruimd en in de opslag gezet, klaar voor de volgende Nightshoot.

Na het opruimen was het tijd voor de puntentelling, prijsuitreiking en de aftermath onder het genot van een welverdiend drankje en hapje.

Het was weer een mooie happening en een unieke avond met veel lol en gezelligheid.

Schutters bedankt voor de komst naar FT-Schalkhaar voor het bijwonen van deze Nightshoot 2022.

Alle vrijwilligers bedankt voor jullie inzet en hulp.

Prijswinnaars gefeliciteerd!

De foto’s kan je hier vinden.

Tot een volgende shoot in Schalkhaar