Clubcompetitie FT Schalkhaar 2018

Clubcompetitie FT Schalkhaar 2018

Ook in 2018 gaan weer een clubcompetitie houden die voor zowel leden als niet-leden toegankelijk is. Naast de vertrouwde 100 meter competitie willen we dit jaar ook een 25 meter competitie gaan houden. Voor elk wat wils dus!

Alle competities lopen van 1 januari 2018 tot en met 31 december 2018. Je hebt dus alle tijd om de competitie te schieten. Zit je lekker in je vel dan kan je zo meerdere series schieten. Maar tussendoor heb je ook alle tijd om even uit te rusten, lekkere hamburger of broodje kroket te eten of even wat te drinken. Gezelligheid staat zeker voorop.

100 meter competitie

Voor deze vertrouwde competitie schiet je 8 series op de 100 meter buitenbaan, waarvan de beste 5 tellen. Een serie bestaat uit 4 kaarten (Woerden kaart), 5 schoten per kaart. Maximale score voor de wedstrijd is dus 1000 punten. Wil je meedoen voor de prijzen, dan dien je alle 8 series geschoten te hebben.

Voor de 100 meter geldt een limiet van max 50J vanwege de veiligheid. Speciaal veerbuksschutters worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aangezien er meestal alleen met PCP geschoten wordt. Aangezien de sky letterlijk de limit is heb je geen last van welk dak dan ook met je pisboog. Inschrijven?

25 meter benchrest style competitie

Dit is een competitie voor maximaal 16J buksen. Er wordt vanaf een tafel geschoten waarbij de buks ondersteund wordt door een geweersteun, zandzak of tweepoot. Volledige benchrest opstelling niet toegestaan. Kolf mag ondersteund worden door vlakke hand of vuist, maar mag niet rusten op de tafel. Er worden hiervoor 8 series geschoten, waarvan de 5 beste tellen. Er wordt geschoten op 10 meter luchtkaarten met 5 visuelen per kaart, 1 schot per visueel. Een serie bestaat uit 6 kaarten. Maximale score voor de wedstrijd is dus 1500 punten. Ook hier geldt, wil je meedingen voor de prijzen, dan dien je alle 8 series te schieten. Bij voldoende aanmelding kunnen we de competitie opsplitsen in PCP- en veerbuksenklassen. Inschrijven?

25 meter FT/HFT style competitie

Dit is ook een competitie voor maximaal 16J buksen. Er wordt geschoten in elke toegestane FT/HFT houding, het is aan jezelf in welke houding je wilt schieten. Schieten vanaf een peg en dezelfde regels als voor FT/HFT gelden hier voor wat de houdingen en wat de geweerkolf mag. Er worden hiervoor 8 series geschoten, waarvan de 5 beste tellen. Er wordt geschoten op 10 meter luchtkaarten met 5 visuelen per kaart, 1 schot per visueel. Een serie bestaat uit 6 kaarten. Maximale score voor de wedstrijd is dus 1500 punten. Ook hier geldt, wil je meedingen voor de prijzen, dan dien je alle 8 series te schieten. Bij voldoende aanmelding kunnen we de competitie opsplitsen in PCP- en veerbuksenklassen. Inschrijven?

Wil je meedoen?

Ben je een 100 meter schutter en wil je niet altijd wachten op de perfecte omstandigheden voor een goede score op de 100 meter, dan is de 25 meter benchrest style wellicht iets voor je om mee te doen. Wil je als FT/HFT eens kijken of 100 meter precisieschieten iets voor je is maar je wilt nog niet investeren in materiaal daarvoor, dan is de 25 meter benchrest style misschien iets voor jou om eens kennis te maken met het roosjesmelken. Wil je als FT/HFT schutter jezelf verbeteren op het gebied van je schiettechniek en eens echt weten hoe precies jij schiet, dan is de 25 meter FT/HFT style een mooie wedstrijd voor je waar je zowel traint als dat het ergens om gaat. Kortom genoeg redenen om mee te doen! Alles bij elkaar vindt je in het menu onder Competitie’s

Team FT Schalkhaar