Air Arms International Challenge 2019

Air Arms International Challenge 2019

Na een succesvolle eerste editie van de Air Arms International Challenge vorig jaar smaakte het naar meer. En dat resulteerde in de tweede editie van de AAIC welke op 14 en 15 juni 2019 werd gehouden in Schalkhaar. De 2019 editie werd in een wat kleinere opzet verschoten dit jaar vanwege diverse redenen, maar het evenement was er zeker niet minder om.

Gary Chillingworth verzorgde de inschrijving van de 34 UK schutters en Air Arms gaf regelmatig een update op hun website en twitteraccount, dat heeft zeker voor veel belangstelling gezorgd. Vanuit Schalkhaar werden de Europese schutters ingeschreven en zo werd het een mooie mix van schutters, de namen op lijst beloofden mooie wedstrijden. In de loop van vrijdag 14 juni kwamen de schutters naar Schalkhaar, sommigen van hun met tentje om te kunnen blijven kamperen. Anderen hadden hun onderkomen gevonden in de omliggende hotels en bed&breakfasts of hostels. Tijdens de drukke barbecue, welke weer prima door Ed samen met Karel geregeld was, kon iedereen weer de vriendenbanden aanhalen want er waren weer veel bekende gezichten gekomen. En naarmate het licht minder werd kwam de nachtwedstrijd meer in zicht. Sommige UK schutters hadden hun lamp niet meegenomen, tja als je denkt dat het nog licht is tijdens de wedstrijd dan is dat toch een verkeerde gedachte. Maar gelukkig konden ze op minimaal 8 doeltjes zonder lamp schieten, Ron had zijn special targets weer opgesteld en daar mag je toch geen eigen licht gebruiken.

Tijd om te gaan schieten! Eerst een welkoms woord aan iedereen met een speciaal welkom aan Claire West, de Managing Director van Air Arms, die ook de reis naar Schalkhaar had gemaakt om te komen kijken. Na de veiligheidsbriefing was het dan echt zover, de nachtwedstrijd vooraf aan de AAIC2019 kon van start. De avond was heerlijk, een fijne temperatuur en de regenbuien bleven uit tot pas diep in de nacht, ver na de wedstrijd. Het spookdoeltje bleek de favoriet van de UK schutters, toch blijft de Benny Hill tune uit de Arduno voor velen nog steeds leuk. Kieran Turner bleek een goede nachtschutter, hij liet maar een doeltje staan tijdens de wedstrijd, een hele prestatie. Na de wedstrijd werd er nog gezellig nagezeten door velen, maar ja op een gegeven moment is het wel tijd om het bedje op te zoeken om zo de volgende dag weer fris aan het hoofdevenement deel te kunnen nemen.

Zaterdag 15 juni begon nat, gedurende de nacht en ochtend vonden de weergoden het belangrijk al het stof weg te werken met regenbuien, maar in de loop van de ochtend werd het droog en kwam er een heerlijk zonnetje bij. En een mooie verraderlijke wind! 60 schutters werkten een mooi parcours van Walther en Sven af en gelukkig werd er nog geen volle bak geschoten in Schalkhaar. Iedereen was het over eens, het blijft een mooie locatie in Schalkhaar om te schieten met veel afwisseling in het parcours. Er werden mooie scores neergezet en de schutters kwamen met een goed gevoel van de baan af. Tijd om de scores op te maken! Voor de prijzen in de nachtwedstrijd moest er voor de derde plaats in de open en de recoil klasse shoot outs gedaan worden. Ook werden er nog shoot outs geschoten voor de prijzen van de AAIC 2019 in de open, recoil en ladies klasse. Altijd spannende en leuke momenten! De uitslagen staan apart vermeld hier op de site, maar vanaf deze plek aan alle prijswinnaars nogmaals gefeliciteerd.

Ook dit jaar werd er geschoten om de Brexit Trophee, welke vorig jaar door de UK werd gewonnen en ze daarmee voor een jaar Europa mochten besturen. Maar daar moest natuurlijk wel verandering in komen dit jaar! De scores van de beste 5 UK schutters en de scores van de EU schutters werden opgeteld en ook dit jaar lagen de resultaten dicht bij elkaar, maar met 287 tegen 283 punten ging de Brexit Trophee naar de EU. We mogen dus dit jaar de UK gaan besturen!

De raffle waarbij een mooie Air Arms HFT500 verloot werd, werd gewonnen door Hielke, de meest overtuigde veerschutter. En nu maar eens kijken of hij overstapt op PCP.

We kijken terug naar een paar mooie en gezellige dagen, de sfeer was erg goed en relaxed en alle deelnemers hebben er van genoten. Iedereen heeft de smaak er van te pakken, wie weet volgend jaar dan maar weer. Aan iedereen die het mogelijk gemaakt heeft dit evenement weer tot een succes te maken nogmaals hartelijke dank, zonder zulke hulp zou een AAIC niet mogelijk zijn! Nu nagenieten en foto’s bekijken en natuurlijk de uitslag!

Team Schalkhaar.