FT-Schalkhaar archive

Category : Hobbykamer (8)

Modificatie van een Air Arms EV2 MkIV – het maken van een “Free Floating Barrel”

 


Door R.J. d.d. 30 dec. 2016


Uitgangspunt

Omdat temperatuur invloed heeft op de lengte van een loop, kan het daarmee ook van invloed zijn op het schotbeeld. Vooral als de loop op twee punten gemonteerd is.
Bij het uitzetten of krimpen van de loop kan hierbij de loop van richting veranderen doordat het materiaal tussen de twee bevestigingspunten niet “weg” kan. De loop zit immers gemonteerd tussen twee vaste punten die, zoals bij een Air Arms EV2, tussen de breach (zeg maar het deel waar de trekker zit) en het vulventiel van de drukbuis gemonteerd is.

(more…)

Ombouwen Drukbuis Cz200 Quickfill en regulator

Het is al wel weer een tijdje geleden dat het werk gedaan is, maar eindelijk eens de tijd om het eens goed op te schrijven en te plaatsen.

De CZ200S, een fijne PCP, laten we daar mee beginnen. Op zoek naar een goede HFT verenigingsbuks voor FT Schalkhaar zijn we uitgekomen op een CZ200S Colour. De buks is licht en compact genoeg voor jeugdschutters, maar ook volwassen genoeg voor volwassenen om er plezier mee te schieten. Wellicht iets wat meer gedrongen dan andere buksen, maar na een beetje wennen is het ook voor volwassenen een prima buks. Standaard in 16J wat de buks prima geschikt maakt voor FT en HFT, daarnaast nog eens erg accuraat en precies. Precies wat je van een buks verwacht. In de standaard uitvoering al een hele goede buks en zo vanuit de doos ook al heel aardig afgesteld. Dat dit een aantrekkelijk buks is bleek snel, er werd niet alleen voor de vereniging een buks aangeschaft, maar er werden 6 buksen besteld die naar Schalkhaar kwamen voor de diverse leden.

(more…)

Opheffen axiale speling in focusknop bij de “Big Nikko” Mk3 FT-scope

Aanleiding

Na aankoop van een tweedehands FT geweer met een mooie “Big Nikko”
(=Nikko Stirling Diamond 10-50X60 Mk3) scope, liep ik tegen het volgende probleem aan.

Het extra grote additionele Rowan Sidewheel voor het instellen van het focuspunt, bleek een nogal grote hoeveelheid axiale*- en kantel-spelling te hebben.
Natuurlijk moet het mogelijk zijn om de as te kunnen draaien en moet er dus wat ruimte zijn, maar de speling die aanwezig was, was bij geen enkel ander gelijkwaardig type kijker waarmee ik mijn aangeschafte kijker vergeleken had, zo groot.

Na overleg met de verkoper hebben we samen onderzocht wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn.

(more…)

Hoe plaats ik swivels op een houten geweerkolf voor een draagriem. Door R.J.

Een complete werkbeschrijving voor het plaatsen van swivels op de kolf van een Air Arms S400 PCP geweer t.b.v. een draagriem. De swivels, voor montage van de riem, worden gemonteerd aan 2 studs. Deze studs worden in het hout van de kolf bevestigd.

(more…)

Hoe vinden we de optimale vuldruk van de Brocock Concept?

Hoe vinden we de optimale vuldruk van de Brocock Concept?

of van een ander niet gereguleerde perslucht buks?

Door: Sven

 

Als voorbereiding op de wedstrijd van zaterdag 24 augusutus moesten we de snelheidsmeter (chrony) van FT Schalkhaar nog even testen. Om dat te doen maar even de Brocock Concept van onze club uit de kluis gepakt. Bij het eerste schot al bleek dat onze Brocock een te hoge mondingsenergie had.  De eerste JSB Exact pellet van 0,547 gram vloog met 254 m/s door de 2 lichtstralen. Dat is 17,6 joule. De limiet voor hunter field target en field target wedstrijden is 16,3 joule,  de Brocock was dus afgekeurd. De snelheid moet omlaag naar maximaal 244 m/s om binnen de grenzen te blijven. De Brocock was al eens eerder met de snelheidsmeter afgesteld op 16 joule, dus hoe kan hij nu dan weer te hard schieten?

(more…)

«page 1 of 2
Welcome , today is Wednesday, 19/12/2018