FT-Schalkhaar archive

Category : Hobbykamer (7)

Modificatie van een Air Arms EV2 MkIV – het maken van een “Free Floating Barrel”

Published on: 29/01/2017

 


Door R.J. d.d. 30 dec. 2016


Uitgangspunt

Omdat temperatuur invloed heeft op de lengte van een loop, kan het daarmee ook van invloed zijn op het schotbeeld. Vooral als de loop op twee punten gemonteerd is.
Bij het uitzetten of krimpen van de loop kan hierbij de loop van richting veranderen doordat het materiaal tussen de twee bevestigingspunten niet “weg” kan. De loop zit immers gemonteerd tussen twee vaste punten die, zoals bij een Air Arms EV2, tussen de breach (zeg maar het deel waar de trekker zit) en het vulventiel van de drukbuis gemonteerd is.

Bij FT (Field Target) is de maximale afstand waarop geschoten wordt, 50 meter. Hierbij moet geprobeerd worden om ieder menselijk en technisch effect op richtingsverandering tot een minimum te beperken. Een loop die door externe factoren als temperatuursveranderingen vrij kan uitzetten of krimpen, zal een positieve bijdrage leveren aan de nauwkeurigheid.

Om bij een Air Arms EV2 MkIV op een gemakkelijke wijze een modificatie uit te voeren die, indien later gewenst, ook nog ongedaan gemaakt kan worden, heb ik een beschrijving gemaakt welke hieronder te lezen is.

Benodigdheden

Voor het uitvoeren van de modificatie zijn slecht enkele zaken benodigd, tw;

Gereedschap;

  • Platte schroevendraaier
  • Inbussleutels in de maten;
  • 2mm
  • 2,5mm
  • 3mm

Materialen;

  • Inbusstelschroefje RVS met de maat M6 x 4mm (met punt, of een vlakke versie, dan ook een kogeltje van 3mm benodigd)
  • 3mm kogeltje (zie toelichting hierboven)

Technische uitleg

Bij de EV2 MkIV zit de loop bevestigd aan de ring die bij het vulventiel zit van de drukbuis.
De andere zijde zit in het breachblok, de zijde waar de pellet in gaat.
De zogenaamde Muzzle Assembly/Break, de loopmonding, hier in de originele tekening van de
Air Arms EV2 MkIV aangegeven als nr. 19, is aan de onderzijde verbonden met een schroef, nr. 18. Deze schroef nr. 18 zit in de bovenzijde van ring nr. 17 met borgschroefje nr. 24 vast.
De ring zelf zit met 2 inbusschroeven nr. 23, vast aan het vulventiel, nr. 9.

Afbeelding 1 Schematische tekening


Door de verbinding tussen de loopmonding nr. 19, en ring nr. 17 te verwijderen wordt op deze wijze een loop gecreëerd die dan alléén nog in het breachblok bevestigd is.
Op deze wijze creëert men dan een “free floating barrel”.
Bij de uitvoering stuit je echter op een probleem, de loopmonding nr. 19, kan zonder schroef 18 niet meer gemonteerd worden, schroef nr. 18 wordt immers verwijderd. Hierdoor schuift de loopmonding
nr. 19 vrij over de loop.
Door nu de loopmonding nr. 19 ondersteboven te monteren, dus met het gat waar schroef nr. 18 gemonteerd was aan de bovenzijde over de loop te schuiven, is er een mogelijkheid gekomen om nr. 19 toch te bevestigen. Ik gebuikte hiervoor een RVS M6 (6mm) stelschroef met een kuiltje en een klein
3 mm kogeltje. Bij het verwijderen van nr. 19, is er namelijk een kuiltje in de bovenzijde van de loop te zien waarin het kogeltje gelegd kan worden. Door het stelschroefje in nr. 19 te draaien op de positie van het kogeltje in het kuiltje, kan nr. 19 worden gemonteerd. Op deze wijze kan dan ook ring nr. 17 gewoon worden gemonteerd en is de loop “free floating” geworden. Schroef nr. 24 én nr. 18 zijn dan overbodig geworden en kunnen worden bewaard om eventueel later deze modificatie terug te bouwen.

Uitvoering van de modificatie

De uitgangspositie, hier de loopmonding, de ring van de windindicator met daarvoor de dop van het vulventiel van de drukbuis.

Figuur 2 De uitgangspositie, het origineel


Verwijder de dop van het vulventiel.
Aan beide zijden zijn 2 kleine inbusschroefjes zichtbaar in de ring, één onder de windindicator de andere aan de andere zijde van de ring. Draai beide schroefjes, nr. 23 los in ring nr. 17 zoals in de schematische tekening hierboven aangegeven in figuur 1.

Figuur 3 Dop verwijderd, de ring nr.17 en één van de schroefjes nr. 23 hier duidelijk zichtbaar


Door het losdraaien van de inbusschroefjes nr. 23, kan de ring nr. 17, samen met de
loopmonding nr. 19, in één keer worden verwijderd door deze van de drukbuis en loop af te schuiven.

Figuur 4 Verwijderde loopmonding met ring


Aan de rechterzijde in de ring nr. 17, zit een inbusschroefje, nr. 24 waarmee de loopmonding vergrendeld is. Dit inbusschroefje met nr. 24 moet worden verwijderd, de loopmonding komt dan los van ring nr. 17.

Figuur 5 Rechterzijde loopmonding met ring. Inbusschroef nr. 24 is hier te zien.

Figuur 6 Losgekoppelde loopmonding. Schroef nr. 18 is nu te zien.

Nu kan schroef nr. 18 uit loopmonding nr. 19 gedraaid worden zodat bij her-montage van ring nr. 17 de loopmonding geen verbinding meer heeft met ring nr. 17.

Het inbusschroefje nr. 24 (dat hier nog zichtbaar is bij de platte zijde van ring nr. 17) die schroef nr. 18 borgt, kan nu ook worden verwijderd.

Figuur 7 Verwijderde schroef nr. 18 uit de loopmonding

Figuur 8 De twee verwijderde schroefjes, nr. 18 en nr. 24


De verwijderde schroefjes moeten worden bewaard, immers bij het herstellen naar de originele uitgangspositie, dus bij het terugdraaien van deze modificatie, zijn beiden schroefjes weer benodigd!

Nu kan ring nr. 17 weer over het vulventiel van de drukbuis worden geschoven en worden aangedraaid middels de aan beide zijden geplaatste inbusschroefjes nr. 23. Let hierbij op dat de ring nr.17 met de platte bovenzijde, waterpas geplaatst wordt. De platte bovenzijde van de ring moet evenwijdig met de bovenzijde van het breachblok geplaatst worden.
Bij het plaatsen van loopmonding nr.19, kan ring nr. 17, als deze nog niet geheel vast gezet is, nog enigszins worden gedraaid.

Figuur 9 Plaatsen van de ring op de drukbuis


Na het verwijderen van de loopmonding nr. 19 is aan de bovenzijde van de loop een putje zichtbaar.
Door de loopmonding nr. 19 met de onderzijde waar schroefje nr. 18 zat, naar boven op de loop te schuiven, is er een mogelijkheid om met een inbusschroefje en een kogeltje, of een inbusschroefje met een punt, de loopmonding te bevestigen.

Door het putje kan de loopmonding goed worden vergrendeld en is hij op een goede positie gemonteerd. Het putje is “standaard af fabriek” aanwezig op mijn versie van de EV2 MkIV.

Figuur 10 Putje aan bovenzijde loop


Figuur 11 Het nieuwe inbusschroefje links met een 3mm kogeltje en originele schroef (rechts)


Dus, plaats nu de loopmonding nr.19 over de loop en positioneer deze zodanig dat door de schroefopening het putje op de loop te zien is. Neem nu een inbusschroefje van dezelfde diameter (M6) als het origineel en een 3mm kogeltje. Leg het kogeltje in het putje en schroef het inbusschroefje in het gat. Probeer hierbij de loopmonding iets heen en weer te bewegen zodat deze zich goed kan centreren d.m.v. het kogeltje en schroefje.

LET OP; NIET TE VAST DRAAIEN, HET KOGELTJE HOEFT ER NIET DOORHEEN, dus vast is vast!

Figuur 12 Putje zichtbaar door gat loopmonding


Figuur 13 Gemonteerde loopmonding


Voltooiing

Als alle hierboven vermelde stappen uitgevoerd zijn, is de modificatie voltooid.

Figuur 14 Het eindresultaat; free floating barrel


Het enige wat nu zichtbaar is dat deze loop “free floating” is, is dat er nu een inbusschroefje aan de bovenzijde van de loopmonding uitsteekt. De loopmonding is ± 3 mm dichter bij de breach gemonteerd doordat het putje niet midden boven ring nr. 17 geplaatst is door de fabrikant.
Door het verwijderen van schroef nr. 18 heeft de loopmonding, en dus de loop, geen verbinding meer met ring nr. 17 die bevestigd is aan de drukbuis.
De loopmonding zelf zit nu vast aan de loop en niet meer aan ring nr. 17.


Scope afstelling

Door het toepassen van deze modificatie moet wel opnieuw de instellingen van de scope op het geweer worden gecontroleerd. Bij mij moest alleen de hoogte-instelling van de scope worden aangepast. De tabel met daarop de compensatie bij elke afstand blijkt niet veranderd te zijn.
Hopelijk hebben temperatuurwisselingen nu weinig tot geen invloed (meer) op het schotbeeld. De praktijk zal het moeten uitwijzen.

Modificatie ongedaan maken
Om deze modificatie ongedaan te maken en naar de originele uitgangspositie te gaan, kan je alle stappen zoals hierboven vermeld van achteren naar voren uitvoeren.
De modificatie laat geen sporen achter en zal geen afbreuk doen aan de eigenschappen van de onderdelen of het geweer in zijn geheel.
Er zijn immers aan de originele onderdelen geen mechanisch aanpassing gedaan. Het onderdeel nr. 19 wordt alleen anders gemonteerd waarbij de nr. 18 en nr. 23 door de modificatie niet meer gebruikt worden. Deze niet gebruikte onderdelen moeten dus worden bewaard om, indien later gewenst, de modificatie terug te kunnen draaien.

Ombouwen Drukbuis Cz200 Quickfill en regulator

Published on: 16/05/2016

Het is al wel weer een tijdje geleden dat het werk gedaan is, maar eindelijk eens de tijd om het eens goed op te schrijven en te plaatsen.

De CZ200S, een fijne PCP, laten we daar mee beginnen. Op zoek naar een goede HFT verenigingsbuks voor FT Schalkhaar zijn we uitgekomen op een CZ200S Colour. De buks is licht en compact genoeg voor jeugdschutters, maar ook volwassen genoeg voor volwassenen om er plezier mee te schieten. Wellicht iets wat meer gedrongen dan andere buksen, maar na een beetje wennen is het ook voor volwassenen een prima buks. Standaard in 16J wat de buks prima geschikt maakt voor FT en HFT, daarnaast nog eens erg accuraat en precies. Precies wat je van een buks verwacht. In de standaard uitvoering al een hele goede buks en zo vanuit de doos ook al heel aardig afgesteld. Dat dit een aantrekkelijk buks is bleek snel, er werd niet alleen voor de vereniging een buks aangeschaft, maar er werden 6 buksen besteld die naar Schalkhaar kwamen voor de diverse leden.

Hoe goed een buks ook is, er is altijd wel iets wat beter kan. Zo is de cilinder niet uitgevoerd met een quickfill, zodat je elke keer als de drukbuis gevuld moet worden deze los moet schroeven om aan de fles met een speciale adapter te vullen. Zeker voor een verenigingsbuks niet ideaal, slijtage van de schroefdraad en daarmee lekkage liggen dan op de loer. En de buks is ongereguleerd en levert door de kleine drukbuis net 40 schoten, net een beetje krap voor een HFT wedstrijd. Deze zaken kunnen worden opgelost door het plaatsen van een quickfill en regulator, waardoor en de buks makkelijker gevuld kan worden en meer schoten per vulling heeft. Vandaar dat de verenigingsbuks met een quickfill is voorzien en bij een aantal buksen ook een regulator geplaatst is. Indien een regulator geplaatst wordt, moet er een quickfill geplaats worden, anders is de drukbuis niet meer op druk te zetten.

Na wat uitzoekwerk op internet over hoe een quickfill en een regulator te plaatsen werden er quickfills besteld bij Altaros en regulatoren bij HuMa Air. De keuze voor een HuMa regulator komt voort uit het feit dat deze niet in maar aan de drukbuis gezet wordt waardoor het volume in buis gelijk of zelfs iets vergroot wordt. Daarnaast een degelijk Nederlands product welke zijn waarde ruimschoots bewezen heeft. De regulators staan op 90 bar afgesteld door HuMa.

Het bleek al snel op het internet dat het loshalen van de manometer en het klepveereindstuk van de drukbuis de grootste klus zou worden. Voor het loshalen van deze stukken heb je eigenlijk een extra stukje gereedschap nodig. Een oplossing is een hulpstuk wat bij XTX Air besteld kan worden, echter deze is niet zo geschikt om vaak te gebruiken. Vandaar dat er door “Sjeng” voor ons een hulpstuk is gemaakt van een oud tapijzer. Dit bleek met werken een gouden greep te zijn. Verder om de drukbuis goed te kunnen klemmen in een bankschroef of Workmate is het handig om de buis in te klemmen in 26 mm buisklemmen zonder de buis te beschadigen. Verder hebben nog nodig de met de CZ200 meegeleverde ontluchtingstool, een schroevendraaier, een ring/steeksleutel 10 mm voor de buisklemmen en een set inbussleutels.

Het ombouwen begint met het drukvrij maken van de drukbuis, anders zijn de eindstukken niet veilig te verwijderen. Dit kan door het speciale ontluchtingstool van de CZ200, maar je kan het ook eventueel doen door met een inbussleutel de klepveer in te drukken waardoor de lucht ontsnapt. Daarna de buis in de buisklemmen inklemmen met een stukje papier ertussen om zo beschadiging tegen te gaan.

Als de drukbuis ingeklemd is kan deze in de Workmate (of bankschroef) gezet worden.

enmaal in de Workmate wordt het speciale tool geplaatst op de manometer en de manometer kan worden losgedraaid. De manometer zit echt behoorlijk vast je moet met een tik de boel losdraaien. Maar doordat je met twee handen het tool kan rondzetten, lukt dat altijd.

Na de manometer herhaal je dit dus ook voor de andere kant.

Het ergste werk is nu geweest, de rest eigenlijk verder kinderspel. Nu alles los is maak eerst alles goed schoon en vet de ringen die nodig zijn met een beetje siliconenvet. Dit siliconenvet kan je in diverse hoedanigheid wel ergens vinden, bij de bouwmarkten kan je een tubetje siliconen kranenvet vinden wat prima geschikt is. Maak ook de drukbuis aan de binnenkant goed schoon, je hebt nu de kans om dat te doen. Van het klepstuk moet je de firing pot weghalen, dit kan je eenvoudig losschroeven.

Draai na verwijderen van de firing pot het klepveerstuk op de HuMa regulator en draai het handvast. Vaster hoeft helemaal niet, als de buis eenmaal op druk staat lekt deze niet als het goed is. Wil je de buks extra zuinig met de lucht laten omgaan, draai dan eerst met een schroevendraaier de schroef van de klepveer eerst helemaal vast en geef deze daarna een kwart of halve slag terug. Hiermee zou de buks zuiniger met de lucht om moeten gaan.

Nu is het tijd om de manometer over te zetten van het originele eindstuk op de nieuwe quickfill. Dit kan eenvoudig door de manometer los te draaien met een inbussleutel en opnieuw in de quickfill te draaien na het plaatsen van een nieuwe ring in de quickfill. Let op bij het losdraaien dat het glaasje ineens los kan schieten. Bij het plaatsen op de quickfill kan je dit glaasje als laatste gewoon op de manometer drukken.

Schroef nu de quicfill wederom handvast op de drukbuis en poets de drukbuis nog een beetje op om de sporen van de operatie te verwijderen. De buis is dan klaar voor gebruik.

Tijd om te testen! Zet de drukbuis rustig op druk en controleer op lekkage. Indien alles goed is kan de drukbuis weer op de buks terug geschroefd worden.

Mocht je de buks nog zuiniger willen maken, dan kan je dat doen door de schroef van de klepveer op de breech te verstellen. Hiervoor zal je actie uit de kolf moeten halen. Als je dat gedaan hebt draai je de schroef zover uit totdat deze gelijk aan het breech stuk komt.

Als je actie toch uit de kolf hebt, kan je ook meteen de trekker goed afstellen, op Airgun Accuracy vind je een mooie beschrijving over hoe dat te doen. Eenvoudig stap voor stap te volgen en het resultaat is een fijne trekker die goed afgesteld is.

En dan proof of the pudding, de chronytest. Test of na alle ombouw de buks nog steeds <16J is en of deze constant schiet. Mocht de buks >16J te zijn, dan kan je dat aanpassen met de power adjust schroef van de CZ200S totdat deze weer <16J is. En wat bleek, alle buksen bleken, eventueel na het iets terugschroeven van de kracht, allemaal mooi constant te schieten met max 2 m/s verschil per schot.

Operatie gelukt! En voor op mijn buks nog een laatste handeling, het mag gezien worden dat de buks gereguleerd is.

In de praktijk blijkt het goed te werken. De verenigingsbuks is eenvoudig te vullen, we hebben hiervoor een fles klaarliggen met een externe HuMa regulator op 190 bar, zodat deze door iedereen veilig te vullen is. En mijn buks heeft de eerste wedstrijd erop zitten als leenbuks en blijkt zeker wedstrijdwaardig te zijn. Met een aantal series testschoten kom ik op een 70 goede schoten, een hele prestatie voor zo’n kleine drukbuis.

Kortom, de CZ200S is een heerlijke buks en met de aanpassingen ook nog eens handig en geschikt om een hele HFT wedstrijd te kunnen schieten!

Handige links.
http://www.huma-air.com/
http://www.altaros.cz/en/
http://xtxair.com/es…tegory=15507080
Airgun Accuracy

Handige filmpjes.
https://www.youtube….eature=youtu.be
https://www.youtube….h?v=5M4axnn12IE

Opheffen axiale speling in focusknop bij de “Big Nikko” Mk3 FT-scope

Published on: 21/12/2015

Aanleiding

Na aankoop van een tweedehands FT geweer met een mooie “Big Nikko”
(=Nikko Stirling Diamond 10-50X60 Mk3) scope, liep ik tegen het volgende probleem aan.

Het extra grote additionele Rowan Sidewheel voor het instellen van het focuspunt, bleek een nogal grote hoeveelheid axiale*- en kantel-spelling te hebben.
Natuurlijk moet het mogelijk zijn om de as te kunnen draaien en moet er dus wat ruimte zijn, maar de speling die aanwezig was, was bij geen enkel ander gelijkwaardig type kijker waarmee ik mijn aangeschafte kijker vergeleken had, zo groot.

Na overleg met de verkoper hebben we samen onderzocht wat de oorzaak hiervan zou kunnen zijn.

Werkwijze en oplossing

illustratie-1Illustratie 1: Focusknop


Het Rowan Sidewheel werd verwijderd.
Door het losdraaien van de 3 kleine inbusschroefjes in de zijkant van de focusknop kon  deze knop verwijderd worden.

 illustratie-2Illustratie 2: Verwijderen inbusschroefjes focusknop

illustratie-3Illustratie 3: Uitgedraaide inbusschroefjes focusknop

 

De focusknop zat strak om het binnenwerk heen, dus met wat rechtstandig kracht  uitoefenen is deze knop los gekomen.

Na het verwijderen is er een messing deel te zien waarin een zwarte deksel geschroefd is.

illustratie-4Illustratie 4: Messing Focusinstelling met deksel en eerste ring

Dit messing deel met het zwarte deksel, is het draaibare deel van de focusinstelling welke de axiale speling heeft.

De gedemonteerde focusknop grijpt met de inbusschroefjes onder de, aan de buitenzijde zichtbare, uitsparing in het messing deel vast.

Om het messing deel zit een zwarte ring aan het chassisdeel/huis van de kijker geschroefd. Deze ring heeft een dunne rubberen seal waar de focusknop overheen geschoven was. De seal sluit door de focusknop het messing deel af van de buitenwereld zodat er geen vuil in kan komen.

Deze ring met seal bleek erg los te zitten, zo los zelfs dat deze met de vingers was te verdraaien….. hierdoor kan het messing focus deel, axiaal bewegen en kantelen. Het messing focus deel wordt namelijk door deze ring vastgehouden en tegen het chassisdeel/huis gehouden.

Begrijpelijk is dat, als er in dit messing focus deel een kleine speling zit, deze hoeveelheid speling in het focuswheel vele malen groter wordt. Het is dus zaak dat de ring waarmee dit focus deel gemonteerd is, goed in het chassisdeel gehouden wordt waarbij het mogelijk moet blijven dit deel te kunnen draaien.

Nadat de ring met seal verwijderd was, bleek na onderzoek van deze ring, de binnenzijde van de ring op het schroefdraad én onderzijde, een soort glasachtige substantie te bevatte.

illustratie-5Illustratie 5: Eerste verwijderde ring met lijmresten

Het lijkt er sterk op dat deze ring met een soort loctite lijm verlijmd is geweest….. en dus nu los zat.

Onderzoek aan de tweede kleinere ring welke nog gemonteerd was op het chassis van de scope en die zichtbaar werd onder de verwijderde eerste ring, wees uit dat deze tweede kleinere ring met een blauwachtige substantie met het chassisdeel/huis van de kijker is verlijmd. Deze ring bleek nog goed gemonteerd te zijn. Ook werd zichtbaar dat er geen glasachtige substantie wat lijkt op de substantie van de eerste ring, aanwezig was op deze tweede ring.

Dit maakt het aanwezig zijn van de glasachtige substantie en de oorsprong nog onduidelijker.

illustratie-6Illustratie 6: De tweede kleinere ring aan het huis

Na het verwijderen van alle lijmresten aan de eerste ring met seal, is deze weer gemonteerd (zonder nu gebruik te maken van lijm).

illustratie-7Illustratie 7: Objectieven ring schroeftool

 

Om nu deze ring voldoende vast te kunnen draaien is gebruik gemaakt van een speciaal stukje gereedschap. Met dit gereedschap kunnen ringen van b.v. camera objectieven (lenzen) gemakkelijk los/vast geschroefd worden.

Controle na monteren van de ring gaf duidelijk aan dat het draaibare messing focusdeel geen speling meer had.

Ook na montage van de focusknop en het Rowan sidewheel was de speling verdwenen en is het probleem opgelost.

Conclusie:

Het blijkt dus dat bij de montage van de ring die het focusdeel van de kijker op zijn plaats moet houden, bij de fabricage wellicht niet goed verlijmd is geweest of dat de gebruikte lijm al opgedroogd was toen de ring gemonteerd werd. Er zaten immers totaal geen lijmresten aan de tweede ring. Dit blijft dus een vreemd gebeuren vooral omdat deze scope van de eerste eigenaar afkomstig waarbij deze scope nieuw bij de leverancier aangeschaft is.

Wellicht is dit toch een zwak punt van deze scope al zijn er verder geen gelijke gevallen bekent.

Over dit ontstane probleem en eventuele oplossing is op het Internet immers niets te vinden. Het betreft in mijn geval een Mk3 uitvoering en dus niet de kwetsbare voorloper, MK2. Bij dit laatst genoemde model is de focusinstelling met slechts één messing schroef aan het verstelbare binnenwerk bevestigd.

Bij dit type kan het namelijk gebeuren dat deze interne messing schroef afbreekt door b.v. een val van het geweer op het grote sidewheel van de scope. Reparatie lijkt dan niet meer mogelijk waardoor opsturen naar de fabrikant waarschijnlijk de enige oplossing lijkt te zijn.

Helaas zijn er op het Internet wel gevallen bekend van de MK2.

Ik hoop dat anderen iets aan deze handleiding hebben zodat het probleem dat eventueel bestaat opgelost kan worden.

R.J.

*) axiale speling = verplaatsing parallel aan hartlijn van de as

«page 1 of 3
Welcome , today is Sunday, 18/02/2018